Divisionsturnering
Kære ledere og spejdere i Rold Skov division
Vi har skrevet dette til jer for at give jer nogle nyttige informationer forud for at I skal afsted på divisionsturneringen/lejren, for som I ved er spejdernes motto – Vær Beredt! Divisionsturneringen er også en konkurrencelejr, hvilket betyder at I vil blive vurderet på hvad I gør som patrulje og Gruppe. Her er en liste over hvad vi kigger efter, når vi skal give jer point. I kan bruge det som en hjælp til at vide hvad man er opmærksom på som spejder:
Bedømmelseskriterier lejrplads:
Lejrpladsens helhed
Umiddelbart indtryk
Placering af elementerne på lejrpladsen i forhold til vindretning
Tydelig indgang, hvilken patrulje/gruppe besøges
Lejrorden (ikke rod eller beskidt køkkengrej, værktøj forsvarligt anbragt)
Bålplads:
Størrelse
Forsøg på kantning
Tørv og jord afsides placeret/skærmet, skal vandes så de kan lægges ned og vokse videre
Bål efterladt slukket
Reglen om mindst tre meter fra bålstedets ramme til nærmeste telt skal overholdes og der skal være brandspande ved bålplads og telte.
Køkken/spisebord:
Umiddelbart indtryk
Bordpladens størrelse passende til patruljen/gruppen
Bordpladen vandret, plan, fast
Besnøringer er faste og pæne (bordet står stabilt)
Siddeplads (afstanden mellem jord og bordplade, behagelig)
Ekstra tilbehør og opfindsomhed
Fedtfælde:
Rimelig afskærmning, f.eks. trebuk
Låg, sten i bunden, min. 50 cm dyb
Tørv og jord placeret praktisk
Telt:
Spændt pænt op, teltet kan lynes, orienteret efter vind/bål
Står der noget op af teltdugen
Teltorden:
Alle soveposer og liggeunderlag pakket/placeret pænt
Rygsække pakkede og lukkede
Forsøg på tørring/udluftning
Fodtøj placeret hensigtsmæssigt
Teltet lukket ved afgang fra lejr
Huggeplads
Huggeblok står fast
Afskærmning
Orden
Andre lejrarbejder
F.eks. Indgangsportal, grydestativ, brændeskjul, værkstøjsstativ, affaldsstativ
Bedømmelseskriterier madlavning:
Havregrød
Varm, uden klumper, salt +/-, ikke brændt på
Mad lørdag aften
Anretning og præsentation af mad
Brug af krydderier, velsmag og hemmelig ingrediens.
Konsistens (tilpas stegning/kogning)
Madhygiejne
Adskillelse af redskaber til hhv. kød og grønt
Håndvask inden tilberedelse af mad og mellem forskellige råvarer
Brug af rene køkkenredskaber og viskestykker
Hygiejnisk opbevaring af mad (undgå græs, jord og lign. i maden)
Kød er gennemstegt
Bedømmelseskriterier ved samlinger og flaghejsning:
Ankommer patruljen/gruppen samlet
Alle i uniform
Gruppe/patruljeorden
Adfærd ved samling og på lejrpladsen
Samarbejder patruljen
Ankommer man til tiden
Er alle aktive
Stemning
Listen er virkelig lang, men se dem hellere som succesmål end krav. Divisionsturnering er selvfølgelig også en spejderlejr som alle andre. Det betyder at det handler mindst lige som meget om at have det sjovt, få nye venner og oplevelser.
Vi glæder os til at se jer til et brag af en turnering!